Tuesday, September 18, 2012

Selamat Hari Raya

Dah lama tak tengok blog. Entry paling last pun masa Aisya nikah.. So many thing to do sampai tak ingat dah nak update blog. Asyik baca blog orang je. Tapi sebenarnya seronok membaca nukilan blogger yang ada kat Malaysia ni. Ada yang memberi impak dari segi ketenangan,  dan ada kalanya boleh membuat kite ketawa. Daripada pengalaman orang lain juga sebenarnya akan memberikan kite satu pengajaran. 

Jadi aku nak ucapkan Selamat Hari Raya kepada semua, walau raya pun dah habis namun masih ada yang buat Rumah Terbuka lagi kan. Macam biasalah kalau hari raya aku semestinya akan pulang ke kampung halaman di Kelantan. Thats for sure. Seronok dapat jumpa famili. Selagi ibubapa masih ada, pulanglah anak-anak. Macam lagu raya Aishh pulak kan.. Raya ni, syukur alhamdullilah dapat berkumpul lagi dengan semua sanak saudara. Cuma rasanya kegembiraan tu tidak dapat dikecapi oleh adik aku. Kesian Amar Muis sebab baba dia telah menyahut seruan Ilahi dalam bulan puasa yang lalu. Semoga roh arwah Mohd Bani bin Ibrahim ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Alfatihah.. Sedih, sebak, semua da bile mengenangkan arwah. Rasanya baru nak kenal hati budi, tapi Allah lebih menyayangi arwah..

Jadi adalah beberapa capture yang boleh diabadikan disini untuk album kenangan raya aku. Dan semoga hendaknya aku dapat berjumpa lagi pada Ramadhan tahun depan dan menyambut Syaawal bersama keluarga tercinta. Aminnnn

Abang aku dan keluarga

Nina, Cikna & Kakcik . Outdoor Sesi

Aku, adik dan anak sedara

Aku dan sepupu sepapat

Aku dan keluarga

Aku dan Amar Muis

Chek dan cucu kesayangan..

No comments:

Post a Comment